Breng de azijn, suiker en water aan de kook. Snijd de prei in stukken en kook ze in het zoetzure vocht in circa 10 minuten gaar. Giet de prei af. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Snijd de vetlaag van de eendenborstfilets tot aan het vlees met een scherp mes, kruislings in. Bestrooi de eendenborstfilets met zout en versgemalen peper en bak ze op de vetlaag in circa 8 minuten goudbruin en krokant. Draai de filets om en bak circa 3 minuten. Voeg het vijfkruidenpoeder toe en schenk de ketjap manis en de zoute sojasaus erbij. Bedruip de eendenborstfilets met het vocht tot het om de filets blijft plakken. Laat de eendenborstfilets afgedekt met aluminiumfolie circa 5 minuten rusten. Smelt een klontje boter in een pan. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes. Fruit de peper in de boter en voeg de prei toe. Warm circa 3 minuten goed door. Tip: lekker met gebakken krieltjes.
Zoetzure prei met glanzende eendenborst is een recept van 24Kitchen