Bodem Smelt de boter. Verkruimel voor de bodem de koekjes en meng met de gesmolten boter. Vet de springvorm in met een beetje boter, leg een cirkel bakpapier op de bodem en druk de koekkruimels er stevig in. Fudge Breng de suiker, slagroom en de honing aan de kook, het liefst in een koperen pan. Zeef het cacaopoeder erboven, roer goed door en kook tot 117 ºC. Houd de randen vochtig om greinen te voor komen. Als een siroop gaat greinen wil dat zeggen dat suikerkristallen zich afzetten tegen de pan. Haal de karamel van het vuur en voeg de boter toe. Laat de boter smelten en meng goed door. Laat de massa afkoelen tot handwarm en giet over de bodem. Zet in de vriezer tot de roomkaasvulling klaar is. Roomkaasvulling Verwarm de oven voor op 130 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Smelt de boter. Meng de roomkaas en de crème fraîche in de keukenmachine en voeg één voor één de eieren toe. Meng de suiker, boter en de bloem erdoor. Schep de vulling op de fudge en bak de cheesecake in circa 3 uur goudbruin en gaar. Serveer lauwwarm en bestuif met poedersuiker.
Karamel-fudge cheesecake is een recept van 24Kitchen