KokosrijstBreng een pan met water en de kokosmelk aan de kook en kook de rijst hierin in circa 9 minuten gaar. Giet het overtollige vocht eraf en laat de rijst circa 10 minuten met de deksel op de pan droog stomen. Kerrie-kabeljauwMeng op een bordje de kerriepoeder met de bloem. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier, snijd de kabeljauw in porties en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Wentel de kabeljauwfilets door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kabeljauw om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Halveer de prei in de lengte. Was de prei en snijd de prei in halve ringetjes. Verhit een scheutje olie in een wok en bak de prei circa 3 minuten, voeg de paprika toe en bak circa 3 minuten mee.. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. AvocadosausHalveer de avocado’s en verwijder de pit. Snijd de avocado’s in stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper in ringetjes. Meng in een hoge kom de avocado, knoflook, rode peper, yoghurt en het water. Pureer het geheel met een staafmixer en breng op smaak met een beetje zout. ServerenSchep de kokosrijst in het midden van het bord en verdeel hier de groente overheen. Verdeel de kabeljauw over de groente en lepel er royaal de avocadosaus overheen.
Kerrie-kabeljauw met avocadosaus is een recept van 24Kitchen