Mont Blanc-taart

1
2 uur-
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kastanjes Breng water met een beetje zout aan de kook. Snijd de kastanjes in het platte gedeelte kruislings in. Kook de kastanjes circa 30 minuten tot ze openstaan. Laat ze uitlekken, afkoelen en pel de schil eraf. Bodem Rasp de schil van de citroen. Verwarm de melk tot handwarm en los de suiker en de gist er in op. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin het gist-melkmengsel met de boter, citroenrasp en de eidooier met elkaar. Strooi het zout over de rand van de bloem. Kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg, in een met bloem bestoven en afgedekte kom, circa 30 minuten rijzen. Rol het deeg dun uit en bekleed de ingevette vlaaivorm ermee. Prik het deeg in met een vork. Amandelcrème Breng in een pan de melk en de helft van de suiker aan de kook. Roer in een kom de eidooiers met een scheutje koude melk en de rest van de suiker los. Roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Meng het amandelpoeder erdoor. Breng de amandelcrème aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat op een plaatje afgespoeld met koud water, afgedekt met plasticfolie, afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verdeel de amandelcrème over de bodem. Bak de bodem in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen. Gekarameliseerde kastanjes Karamelliseer de suiker en voeg 12 gekookte kastanjes toe. Zorg dat er om elke kastanje een dun laagje karamel zit. Verdeel de kastanjes over bakpapier en ze laat afkoelen. Verdeel de kastanjes over de slagroom, maar houd er 1 achter voor de garnering. Slagroom Klop de slagroom stijf en verdeel een derde over de gebakken bodem. Strijk glad af. Kastanjecrème Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Maal de rest van de gekookte kastanjes met 3 eetlepels poedersuiker en het vanillemerg in een keukenmachine tot een spuitbare puree. Voeg nog 5 eetlepels poedersuiker toe en meng goed door. Wrijf de kastanjepuree door een zeef en meng met de rest van de poedersuiker. Spatel de rest van de slagroom en het cacaopoeder erdoor. Schep in een spuitzak met een speciale gaatjes spuitmond. Als je dat niet hebt gebruik dan een spuitmondje naar wens. Spuit slierten kastanjecrème over de slagroom. Garneer met de achtergehouden kastanje en bestuif met poedersuiker.

Mont Blanc-taart is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Coupe Mont Blanc
35 min
Bekijk recept
Breekbroodrozet met fondue vacherin mont d'or
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Terrine van drie kazen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept