Peterselie-krieltjesVerhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes in circa 15 minuten rondom goudbruin en krokant. Pluk en hak de peterselie fijn en roer door de krieltjes. Gegrilde aubergineschotelVerwarm een grillpan voor. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines in de lengte in dunne gelijke plakken. Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie en gril circa 4 minuten om en om zodat ze een mooie grillstreep krijgen. Kluts het ei in een kom. Meng het gehakt door het ei en breng het gehakt op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Leg de helft van de plakken gegrilde aubergine in een met olie ingevette ovenschaal. Bedek de aubergine met het gehakt. Leg de resterende plakken gegrilde aubergine op het gehakt en druk het geheel aan. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de ovenschotel. Bak de gegrilde aubergineschotel in de oven in circa 15 minuten gaar. Uiensaus en rucolaPel en snipper de uien. Verhit een scheutje olie in een (hapjes)pan en fruit de uien circa 2 minuten. Voeg de basterdsuiker en azijn toe en roer goed door. Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook. Laat de saus circa 8 minuten op laag vuur pruttelen. Meng in een kom de rucola met een scheutje olijfolie extra vierge en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper ServerenVerdeel de gegrilde aubergineschotel, peterselie-krieltjes, uiensaus en de rucola over borden.
Gegrilde aubergineschotel met uiensaus is een recept van 24Kitchen