Echt lekkere spruitjes

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de spruitjes in circa 5 minuten beetgaar. Giet de spruitjes af. Verhit een scheut arachideolie in een wok. Snijd de speklappen in reepjes van circa 2 centimeter dik. Bak de speklappen in circa 6 minuten knapperig en gaar. Snijd, indien nodig, de kontjes van de oesterzwammen. Scheur of snijd de oesterzwammen in reepjes en bak ze circa 5 minuten in de wok. Voeg de kerrie toe en bak 1 minuut mee. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Voeg de peper, ui en knoflook toe aan de wok met oesterzwammen en bak circa 1 minuut mee. Roer de spruitjes erdoor en schenk de gembersiroop erbij. Roer goed door en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveren Verdeel de rijst over de borden en schep de groente met het vlees erbij.

Echt lekkere spruitjes is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Spruitjes met ham
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Fettuccine met spruitjes en kip
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase kipcurry met spruitjes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Aubergine-sushi met sesamdressing
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van hertenbiefstuk
Bekijk recept
Penne met paprika, prei en makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept