Voorbereiding :Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de courgettes en schraap met een lepel de zaadlijsten uit de courgettes zodat er een schuitje ontstaat. Pluk en snijd de peterselie fijn. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Meng in een kom het gehakt, peterselie, paprika, komijnpoeder, ei een beetje zout en versgemalen peper en het paneermeel. Vul de courgettes met het gehaktmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de geraspte kaas.Bak de gevulde courgettes in de oven in circa 25 minuten gaar. KrieltjesVerhit een scheut olie in de pan en bak de krieltjes in circa 10 minuten goudbruin. TomatensausPel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en komijnpoeder circa 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes en de suiker toe en breng aan de kook. Laat de saus circa 5 minuten doorkoken. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. ServerenVerdeel de gevulde courgettes en de krieltjes over borden. Lepel de tomatensaus er royaal overheen en garneer met peterselie.
Gevulde courgettes met tomatensaus is een recept van 24Kitchen