Draai met een kurkentrekker op het 'apengezichtje' de kokosnoot open en laat de noot leeglopen op een glas. Wikkel de noot in een handdoek en gebruik een hamer om de noot open te breken. Rasp het vruchtvlees, houd een beetje apart als garnering, en meng de rest met het water. Laat het water met de rasp afkoelen. Leg de passeerdoek op de zeef en leg de zeef op een kom. Schenk het kokoswater door de passeerdoek, knijp de passeerdoek goed uit en vang alle kokosmelk op in de kom. Pel en plet de knoflook. Verwijder het hoedje van de peper en wrijf de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Hak de peper in grove stukken. Pel en snijd de bananen in dikke plakken. Verhit de boter in een koekenpan en bak de bananen circa 3 minuten aan beide kanten. Voeg de knoflook en de peper toe. Schep de bananen, wanneer ze goudbruin zijn, in een keukenmachine. Schenk al purerend de bouillon en het sap van de limoen erbij en voeg basterdsuiker toe. Schep de puree in een (soep)pan en schenk de kokosmelk erbij. Breng de soep aan de kook. Hak de koriander fijn. Serveren Serveer de soep in een diep bord en garneer met koriander en geraspte kokos.
Cubaanse soep van bakbananen is een recept van 24Kitchen