Polpettone al forno alla Gio (Gehakt uit de oven alla Gio)

4
1 uur-
-
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Gehaktbrood alla Gio Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de korstjes van het brood en week het brood circa 5 minuten in de melk. Snijd de mortadella fijn. Snijd de kruiden fijn. Maal de pistache- en cashewnoten fijn in de keukenmachine. Meng het gehakt met het brood, eieren, geraspte kaas, mortadella, kruiden en de pistache- en cashewnoten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de mozzarella in kleine blokjes en meng door het gehakt. Vorm een ronde bal van het gehakt en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier dat met een beetje olie is bestreken. Druk de gehaktbal iets plat en smeer in met olijfolie. Bak het gehaktbrood in de oven in circa 45 minuten gaar, of tot een kerntemperatuur van 58 ºC. Pasta Kook de tagliatelle gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui circa 3 minuten. Snijd de courgette in halve plakken. Voeg de ansjovis en de courgette toe en bak kort mee. Halveer de snoeptomaten. Hak de rode peper fijn en voeg toe samen met de snoeptomaten toe aan de pan. Meng de pasta met de groente. Breng het gerecht op smaak met een beetje zout en peper. Rooster het amandelschaafsel circa 2 minuten in een droge koekenpan. Serveren Snijd het gehaktbrood in dikke plakken. Verdeel de pasta met groente over borden en leg er een plak gehaktbrood bij. Bestrooi het gerecht met een beetje amandelschaafsel. Tip: Je kan ook de polpettone in zijn geheel op tafel serveren. Maak dan eerst Gio’s tomatensalade op een groot bord en leg de polpettone in het midden en garneer met basilicum.

Polpettone al forno alla Gio (Gehakt uit de oven alla Gio) is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gateau di patate (aardappeltaart)
1 uur-
Bekijk recept
Vietnamese Loempia's (Cha Gio)
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Cha Gio
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Nem, Chà Giò, Springrolls, Vietnamese Loemp
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Italiaans gehaktbrood (polpettone)
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Polpettone con crema di avocado (hamburger met avocadocrème)
15 min-
Bekijk recept
Polpettone Di Carne
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Polpettone Di Carne E Spinaci
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept