’s Middags voorbereiden Krokante mousselinePel en halveer de knoflook. Schil en snijd de aardappels in gelijkmatige stukken. Zet ze op met (weinig) koud water, knoflook en zout en kook ze gaar als voor puree. Snijd intussen de prei overlangs in tot aan de voet, was de bladeren, laat uitlekken en snijd in stukken van circa 1 centimeter. Blancheer de prei circa 30 seconden in kokend water met zeezout, spoel direct af met koud water op een bolzeef en knijp er met beide handen het vocht uit. Giet zodra de aardappels gaar zijn het kookvocht af en vang het op. Stoom de aardappels goed droog. Voeg de melk toe en verwarm. Pureer alles fijn met de gardes van de handmixer en voeg geleidelijk de olijfolie toe tot de puree zacht en smeuïg is. (Is het te droog, voeg dan wat kookvocht toe). Meng de prei door de aardappelmousseline en breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper. Laat tot lauw afkoelen. Spreid een dubbel vel filodeeg uit en bestrijk met olijfolie. Vul een spuitzak met aardappel-preimousseline en spuit een reep op de onderzijde van het filodeegvel. Houd 1,5 centimeter aan de zijkanten vrij. Rol het vel over de mousseline, sla de zijkanten naar binnen en vorm tot een rol (niet te strak aandrukken!). Pecannotensaus Pel en snipper de knoflook grof. Pureer de knoflook, pecannoten, zeezout, notenolie, druivenpitolie en kaas in de mengbeker van de staafmixer of in de keukenmachine. Bewaar de saus in de koelkast voor de eindbereiding. Olijven, rucola en raddichio Halveer de olijven in de lengte. Haal het buitenste blad van de krop radicchio. Snijd de voet af. Haal de bladeren los. Was de rucola en radicchio en draai de sla droog in de slacentrifuge of dep droog op keukenpapier. ’s Avonds afmaken Afbakken krokante mousseline Verhit een laagje plantaardige olie in een bakpan en bak de filodeegrollen op middelhoog vuur in 3-4 minuten krokant en goudbruin. Oesterzwammen grillen Verwarm een grillpan voor. Bestrijk de oesterzwammen met olie en gril ze om en om. Druk ze een beetje aan als ze omkrullen. Presentatie gerecht Snijd een filodeegrol in drie ongelijke stukjes en zet ze in het midden van een bord. Leg de oesterzwammen en de olijven erop en eromheen. Verdeel de radicchio en de rucola erover en druppel de saus eromheen. Dit gerecht hoort bij het menu Veggie-Style Sauvignon Blanc uit de US of A De wijngaarden van Californië liggen min of meer op dezelfde breedtegraad als de meest befaamde Europese wijngaarden. Onder andere daardoor is het heel goed mogelijk om druivenrassen uit Europa ook in Californië aan te planten en daar mooie, elegante wijnen van te maken. Heel anders dan de meer bekende bombastische, op hout gelagerde wijnen die we veelal uit Californië kennen. De wijn bij het hoofdgerecht, gemaakt van 100 % Sauvignon Blanc, is daar een mooi voorbeeld van. Het is een prachtig Nieuwe Wereld alternatief voor de Europese broertjes en zusjes van deze druif uit de Loire en Bordeaux. Ook leuk is het dat in deze wijn eens geen hout gebruikt is tijdens de rijping. Dat maakt ‘m strakker en frisser en verrassend voor zijn soort. Gewoon proberen dus! door Corria Houthuizen