Stamppot heerlijk avondjeBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels circa 7 minuten. Maak de spruitjes schoon, voeg ze toe aan de aardappels en kook de aardappels en spruitjes in circa 8 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels en spruitjes met een pureestamper. Verwarm de melk in de magnetron en maak de stamppot smeuïg met de melk. Roer de mosterd en de appelstroop door de stamppot. Verwarm een pan en rooster het amandelschaafsel in circa 3 minuten goudbruin. Roer het amandelschaafsel door de stamppot en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Gebakken speculaasappeltjesSnijd de appels van het klokkenhuis af in blokjes. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de appels en de cranberry's met de speculaaskruiden circa 4 minuten. Strooi de suiker erover en schenk de appelsap erbij. Laat circa 4 minuten garen. ServerenVerdeel het stamppot heerlijk avondje over borden en verdeel de gebakken speculaasappeltjes erover.
Stamppot heerlijk avondje is een recept van 24Kitchen