Glanzende koolraap

4
30 min-
-
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst volgens de bereidingswijze van de verpakking. Verhit een scheut olie in een pan. Snijd de hamlappen in reepjes en bak het vlees in circa 5 minuten om en om goudbruin. Schil en snijd de koolraap in blokjes en bak circa 3 minuten mee met de hamlappen. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Voeg de peper, ui, knoflook en 5-kruidenpoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk er de gembersiroop en eventueel een scheutje water bij en stoof de koolraap, met deksel op de pan, in circa 10 minuten gaar. Schil de ananas, snijd de ananas in vieren en verwijder de kern. Snijd de ananas in blokjes. Roer de ananas door de glanzende koolraap en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveren Schep de rijst op borden en schep de glanzende koolraap erop.

Glanzende koolraap is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept
Lasagne van koolraap en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentechips
Snack
Bekijk recept

Îles flottantes
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Nazomerclafoutis
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kokoskoekjes
10 min Gebak
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met chocoladeglazuur
2u10 min Nagerecht
Bekijk recept