Kook de rijst volgens de bereidingswijze van de verpakking. Verhit een scheut olie in een pan. Snijd de hamlappen in reepjes en bak het vlees in circa 5 minuten om en om goudbruin. Schil en snijd de koolraap in blokjes en bak circa 3 minuten mee met de hamlappen. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Voeg de peper, ui, knoflook en 5-kruidenpoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk er de gembersiroop en eventueel een scheutje water bij en stoof de koolraap, met deksel op de pan, in circa 10 minuten gaar. Schil de ananas, snijd de ananas in vieren en verwijder de kern. Snijd de ananas in blokjes. Roer de ananas door de glanzende koolraap en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveren Schep de rijst op borden en schep de glanzende koolraap erop.