Gevogelte-crèmesoep met waterkerssneeuweieren

4
45 min-
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Gevogeltebouillon Verwarm de oven voor op 220 ºC. Pinceer (bakken van karkassen zodat er kleur en smaak vrijkomt) de kipkarkassen circa 20 minuten in de oven. Schenk het water in de pan, voeg de kipkarkassen toe en breng aan de kook. Maak de wortel, selderij en uien schoon en snijd de groente in grove stukken. Pel de knoflook. Schuim het overtollige vet en eiwitten van het water en voeg de resterende ingrediënten voor de bouillon toe aan de pan. Laat de bouillon circa 4 uur tegen het kookpunt pruttelen. Leg een vochtige passerdoek op een zeef en schenk de bouillon erdoor. Gevogelte-crèmesoep Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Maak een roux door de boter in een pan te laten smelten. Fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de bloem toe en laat circa 3 minuten op laag vuur garen. Schenk al roerende de gevogeltebouillon erbij, breng aan de kook en laat circa 20 minuten doorkoken op laag vuur. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Roer de room door de soep en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Waterkerssneeuweieren Splits de eieren en klop de eiwitten in een vetvrije kom van de keukenmachine of met de hand stijf. Voeg het zout in delen toe. Verwijder de stelen van de waterkers en houd apart. Snijd de waterkers ragfijn en spatel voorzichtig door de eiwitten. Breng in een brede lage pan de melk met de stelen van de waterkers aan de kook. Vorm met behulp van twee eetlepels eivormige modellen van de eiwitten en laat deze in de hete melk glijden. Draai ze na circa 2 minuten om en laat nog circa 2 minuten gaar worden. Haal de sneeuweieren met een schuimspaan uit de melk en laat ze uitlekken op keukenpapier. Gerookte kip Snijd de gerookte kip in plakken en rol de plakken op. Serveren Leg de sneeuweieren en de gerookte kip in diepe borden en schenk daar de gevogelte-crèmesoep omheen.

Gevogelte-crèmesoep met waterkerssneeuweieren is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gevulde champignons met pancetta en Parmezaanse kaas
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stoemp met broccoli en pijnboompitten
35 min Bijgerecht
Bekijk recept