Pompoen-lepelcake

1
45 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pompoen Snijd de bovenkant van de pompoen af en haal de zaadlijsten eruit. Breng een pan water met kurkuma, steranijs en het kaneelstokje aan de kook. Kook de pompoen circa 5 minuten tot het vruchtvlees beetgaar is. Laat de pompoen op zijn kop uitlekken en afkoelen. Cake Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de pompoen in stukjes en kook de pompoen circa 3 minuten. Laat afkoelen op keukenpapier. Splits de eieren en roer de eidooiers met 1 eetlepel suiker los. Klop de eiwitten met de rest van suiker tot zachte pieken. Maal de geschaafde amandelen met het kaneelpoeder en de bloem tot poeder. Spatel het eiwitschuim door de eidooiers en meng het bloemmengsel en vervolgens de pompoenblokjes erdoor. Schep het cakebeslag in de uitgeholde pompoen. Bak de pompoen circa 2 uur tot de cake goudbruin en gaar is. Topping Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de ontbijtkoek in kleine blokjes, besprenkel met zonnebloemolie en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de pompoenpitten er door. Bak de ontbijtkoekblokjes en de pompoenpitten in circa 15 minuten krokant. Hak de gedroogde abrikozen en de dadels fijn. Meng met de rozijnen, abrikozenjam, pompoenpitten en de gebakken ontbijtkoekblokjes. Verdeel de topping over de rand van de pompoen. Hak de witte chocolade grof en verdeel over de topping, garneer met enkele takjes Atsina cress. Bestuif met poedersuiker.

Pompoen-lepelcake is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept