Sinaasappelzestes Snijd de schil van de sinaasappel en verwijder zo veel mogelijk van het witte gedeelte. Snijd de schillen in reepjes. Breng ruim water met zout aan de kook en blancheer de reepjes circa 2 minuten. Herhaal dit 4 keer, telkens in nieuw water met zout. Breng het water met suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Gaar (konfijt) de reepjes sinaasappelschil op laag vuur circa 45 minuten, tot de reepjes compleet verzadigd zijn met suikerwater. Laat de sinaasappelschillen daarna uitlekken. Breng een pan met ruim water aan de kook. Boen de sinaasappels schoon en kook de sinaasappels circa 2 uur op laag vuur. Laat de sinaasappels uitlekken, snijd in dunne plakjes en hak fijn. Verwarm de fijngehakte sinaasappel met de suiker, de rasp en sap van de citroen en een scheutje water op laag vuur tot de suiker is opgelost. Kook de marmelade circa 20 minuten en laat afkoelen. Cake Verwarm de oven voor op 170 ºC. Vet de taartpan in en bekleed de bodem met bakpapier. Hak de chocolade. Smelt de boter en los de chocolade erin op. Klop de eieren met de suiker luchtig en meng het chocolademengsel erdoor. Meng het bakpoeder met de bloem en spatel door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm. Bak de cake in circa 50 minuten gaar. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Halveer de cake horizontaal, verdeel de sinaasappelmarmelade over de onderste plak en leg de andere plak erop. Zet de taart in de koelkast tot de ganache klaar is. Ganache Hak de chocolade. Breng de slagroom aan de kook en giet op de chocolade. Roer tot een gladde ganache. Giet de ganache over de taart. Garnering Smelt de witte chocolade au bain-marie en schep in een cornetje. Spuit strepen over de ganache en garneer met de sinaasappelzestes.
Chocoladetaart met sinaasappel is een recept van 24Kitchen