Oosterse zalm met noedels en gewokte groente

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Oosterse zalmPel de knoflook. Rasp de gember en de helft van de knoflook fijn boven een bord. Voeg de sesamolie toe aan de gember en knoflook en meng alles goed door elkaar. Leg hierin de zalm met het vel naar boven. Bestrijk het vel met een klein beetje sesamolie. Verwarm een ruime hapjespan op hoog vuur. Bak de zalm op het vel in circa 3 minuten krokant. Zet het vuur laag, draai de zalm om en bak nog circa 1 minuut. Leg de zalm in een ovenschaal en gaar de zalm circa 10 minuten in de oven op op 70 ºC. Groente en noedelsSnijd de resterende knoflook fijn. Halveer de prei in de lengte en spoel de prei schoon onder de koude kraan. Snijd de prei in halve ringen. Snijd de paksoi fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Verhit een scheut zonnebloemolie in de pan waar de zalm in is gebakken en bak de prei, knoflook, paksoi, paprika, de rest van de zalmmarinade, sojasaus, vissaus en zoete chilisaus circa 5 minuten op hoog vuur. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook hierin de noedels in circa 4 minuten gaar. Giet de noedels af en meng met een beetje kookvocht direct door de groente.  ServerenServeer de noedels en de groente samen met de zalm uit de oven.  

Oosterse zalm met noedels en gewokte groente is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept