Passieparfait Bekleed een bakvorm met plasticfolie. Klop de slagroom met de helft van de suiker tot yoghurtdikte. Halveer de passievruchten. Leg een zeef op een kom en lepel de passievruchten erboven uit. Wrijf het sap door de zeef en schenk het sinaasappelsap erbij. Voeg de rest van de suiker en de eidooiers toe. Klop au bain-marie schuimig en gaar. Het schuim is gaar wanneer je een sliert van de garde laat lopen en die blijft zichtbaar op het schuim in de kom. Klop vervolgens het schuim koud in de keukenmachine. Spatel de slagroom erdoor en schenk in de bakvorm. Zet de passieparfait circa 3 uur in de vriezer. Gembercake Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de tweede bakvorm in met boter en leg er een vel bakpapier in. Roer de boter met de suiker luchtig en meng één voor één de eieren erdoor. Meng de bloem met de gemberpoeder en meng door het botermengsel. Hak de stemgember fijn en spatel door het beslag. Schenkt het beslag in de bakvorm en bak de cake in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake circa 30 minuten afkoelen Passiemandjes Snijd twee partjes uit de passievruchten zodat je een mandje krijgt. Slagroom Klop de slagroom met de gembersiroop stijf. Serveren Snijd de cake en parfait in gelijke plakken. Bouw de plakken cake en parfait om en om op tot een sandwich. Zet de plakken vast met een prikker. Snijd de sandwich vervolgens in plakken en leg op een bord. Serveer met een passievruchtmandje en een quenelle slagroom. Garneer met een takje munt.
Sandwich van gembercake en passieparfait is een recept van 24Kitchen