Frapuccinoparfait Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Klop de koffie met de oploskoffie, de suiker en de eidooiers au bain-marie schuimig en gaar. Klop vervolgens koud in de keukenmachine en spatel de slagroom erdoor. Bekleed een taartvorm met bakpapier en zet er een taartring in. Schenk de parfait in de ring en zet de frapuccinoparfait circa 3 uur in de vriezer. Hazelnoot-financiersbodem Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt voor de beurre noisette de boter in de pan tot hij lichtbruin van kleur wordt en naar nootjes ruikt. Maal de hazelnoten met de poedersuiker en de bloem tot een fijn poeder. Roer de eiwitten los met de abrikozenjam en de likeur en meng door het notenpoeder. Voeg de lauwe beurre noisette toe en meng goed door. Vet een taartpan in, bekleed met bakpapier en schenk het beslag erin. Bak de bodem in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Koffiesaus Karamelliseer de suiker en voeg voorzichtig de espresso toe. Breng aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Laat de koffiesaus afkoelen. Topping Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Haal de parfait uit de taartpan door de taartpan even kort te weken in heet water. Leg de parfait op de hazelnoot-financiersbodem. Spuit rozetten slagroom op de parfait en rasp de chocolade erover. Sprenkel de koffiesaus over de taart en serveer direct. Thema: mooiste taarten