Gembercake Roer de boter met het gemberpoeder en de suiker luchtig en voeg één voor één de eieren toe. Voeg de bloem toe en meng tot een glad beslag. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Vet de springvorm in en leg er een vel bakpapier in. Schenk het beslag in de vorm. Bak de gembercake in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Vet een glas in en steek het glas op de kop in het midden van de cake. Laat de cake afkoelen in de vriezer. Gemberbavarois Leg een strook cellofaanpapier tegen de wand van de springvorm. Schil en rasp de gember en breng samen met de melk aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat circa 30 minuten trekken. Klop de eidooiers los met de suiker en schenk de gembermelk erop. Meng door elkaar, schenk terug in de pan en gaar zonder te koken. Week de gelatine in ruim water en los de gelatine op in de gembersaus. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Schenk de gembermelk door een zeef. Laat de melk op ijswater afkoelen tot het dikker wordt. Spatel de slagroom erdoor. Schenk de gemberbavarois op de afgekoelde cake met het glas erin en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Verwijder voorzichtig het glas uit de bavarois en verwijder de rand van de springvorm. Slagroom Klop de slagroom met de suiker stijf en schep in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een rand slagroom rond de buitenste rand van de taart en rond het gat in het midden van de taart. Tropische vruchten Schil de mango en de kiwi. Snijd de mango, kiwi en de ananas in blokjes. Meng de vruchten met de ananasjam. Schep de tropische vruchten tussen de randen slagroom op de gemberbavarois en garneer met munt.