’s Middags voorbereiden Rode portsiroop Breng de rode port met een flinke eetlepels honing aan de kook en laat op laag vuur indampen tot een lichte siroop. Walnoten Hak de walnoten zeer grof en verwarm ze met de resterende honing. ’s Avonds afmaken Kruidenroomkaas Verwarm de kruidenroomkaas al roerende met een spatel op laag vuur tot ze zacht en mousse-achtig wordt. Rasp er de schil van de citroen bij. Vijgen Veeg de vijgen aan de buitenkant schoon met keukenpapier en halveer ze. Verhit de olijfolie in een antiaanbakpan en bak de vijgen 1 minuut op het vruchtvlees. Walnoten Verwarm de walnoten tot ze lauw zijn. Opmaak bordVerdeel drie halve vijgen in het midden van het bord. Vorm met twee kleine lepels een quenelle van de warme kruidenroomkaas en leg tussen de vijgen. Lepel de walnoten erover en schenk er portsiroop langs. Decoreer met basilicum. Dit gerecht hoort bij het menu Comfortable Ruby Port Soms ligt een keuze voor de hand en al lijkt dat dan wat eenvoudig, gewoon doen! Dat geldt zeker voor de combinatie van Ruby Port met de vijgen in portsiroop met warme kruidenroomkaas. Ruby Port is de jongste van alle Portsoorten en staat bol van zwart en rood fruit. Deze port rijpt 2 tot 3 jaar op staal of beton en soms ook op hout. Het fruitige karakter blijft altijd voorop staan en is duidelijk aanwezig. Je kunt de wijn op de temperatuur serveren die bij het gerecht past. En als je nagerecht op is, blijft het een heerlijk, verteerbare wijn om nog lang mee na te tafelen. door Corria Houthuizen
Gebakken vijgen met kruidenroomkaas in portsiroop is een recept van 24Kitchen