Marineren lamsbout Vijzel voor de rub de koffiebonen fijn. Voeg de rietsuiker, oregano en paprikapoeder toe en vijzel fijn. Wrijf het lam in met de rub. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de olijfolie en knoflook toe aan het lam, meng goed door en marineer circa 20 minuten. Pompoen Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil en halveer de flespompoen en verwijder de zaden. Snijd de pompoen in blokjes van circa vier bij vier centimeter. Meng de pompoen in een ovenschaal met de olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de ongepelde teentjes knoflook toe. Rooster de pompoen in circa 30 minuten goudbruin in de oven. Knijp vervolgens de gepofte knoflook uit over de pompoen. Lamsbout Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit een koekenpan en bak het lam in circa 2 minuten om en om bruin. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Leg het vlees op een bakplaat en gaar circa 10 minuten in de oven (dit kan bij de pompoen). Spitskool Pel de snipper de sjalotten. Snijd de spitskool in vieren, verwijder de nerf en snijd de kool in dunne reepjes van circa 1 centimeter. Verhit de boter in een brede pan en fruit hierin de sjalotten circa 3 minuten. Voeg de spitskool toe en laat circa 8 minuten stoven op laag vuur met de deksel op de pan. Breng de spitskool op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Sinaasappel Snijd de partjes uit de sinaasappel. Serveren Trancheer het lamvlees. Schep de pompoen en spitskool op borden. Verdeel het vlees en de sinaasappelpartjes erover.
Lamsbout gemarineerd met koffie is een recept van 24Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade