AardappelpureeBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Verwarm de melk. Pureer de aardappels en maak de puree smeuïg met de melk. Halveer de little gem en snijd ze in gelijke reepjes. Roer de little gem door de puree. Rasp de appel en roer de appel door de puree. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper. Gepofte waspeenVerwarm de oven voor op 200 ºC. Scheur 4 stukken aluminiumfolie af van circa 30 bij 30 centimeter. Smeer het midden in met boter. Halveer de waspeen in de lengte en verdeel ze over de beboterde delen van de folie. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Snijd de salie fijn. Verdeel de ui, knoflook, salie en een beetje zout en versgemalen peper over de waspeen. Besprenkel met een scheutje olijfolie extra vierge. Vouw de folie dubbel en rol de zijkanten op als een toffee. Leg de pakjes op een bakplaat en pof ze circa 15 minuten in de oven. Gegrilde braadworstenVerwarm de grillpan voor. Prik de worstjes in met een scherp mesje en gril de braadworsten om en om circa 12 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Serveren:Verdeel de aardappelpuree, waspenen en de braadworstjes over borden.
Gepofte waspeen met gegrilde braadworst is een recept van 24Kitchen