Verwarm de oven voor op 180 ºC. Auberginestoof met witte bonen Breng een pan met water aan de kook. Kook de eieren circa 5 minuten. Giet de eieren af en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd ze in grove stukken. Pel en snijd de knoflook fijn en roer de olie door de knoflook. Pel en snijd de ui in halve ringen. Smelt de boter in een pan en bak de ui circa 3 minuten. Snijd de aubergines in blokjes. Voeg de aubergines, komijnpoeder, kerriepoeder en een eetlepel knoflookolie toe aan de ui en bak circa 5 minuten mee. Giet de witte bonen af en spoel ze schoon. Roer met het water door het auberginemengsel en laat circa 7 minuten zachtjes koken. Snijd de komijnekaas in blokjes, roer door de aubergines en laat in circa 5 minuten smelten. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de tomaten in dunne plakken. KnoflookbroodSnijd het brood in lange dunne repen en smeer ze in met de resterende knoflookolie. Bak het brood in de oven in circa 5 minuten goudbruin en krokant. ServerenVerdeel de plakjes tomaat rondom over de borden en verdeel de veldsla erover. Schep de auberginestoof over de veldsla en serveer het knoflookbrood erbij. Leg de eieren erbij.
Auberginestoof met witte bonen en knoflookbrood is een recept van 24Kitchen