Aardappels uit de ovenVerwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Leg de aardappelblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet 3 ongepelde teentjes knoflook en leg ze tussen de aardappels. Besprenkel met olie en bestrooi met een beetje zout. Bak de aardappels en de knoflook circa 20 minuten in de oven. Zet grillstand van de oven aan en laat de aardappels circa 10 minuten onder de grill goudbruin roosteren. BalsamicokarbonadesRis de oregano. Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in de karbonades. Druk de oregano in de karbonades en bestrooi met een beetje zout. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de karbonades in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Schenk de balsamicoazijn over de karbonades. Laat de balsamicoazijn verdampen en haal het vlees uit de pan. Voeg het water toe en roer tot er een jus ontstaat. Breng de jus op smaak met een beetje zout. TzatzikiPel en pers de resterende knoflook fijn. Rasp een komkommer op een theedoek en druk er boven de wasbak zoveel mogelijk vocht uit. Roer de komkommer en de knoflook door de yoghurt. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. SaladeSnijd de komkommer en de paprika in blokjes. Verwijder de buitenste bladen van de kropsla en pluk de bladeren van de kern. Meng in een kom de komkommer, paprika en de kropsla. Serveren Verdeel de balsamicokarbonades, aardappels, salade en de tzatziki over borden. Lepel de balsamicojus over de karbonades.
Balsamicokarbonades met tzatziki is een recept van 24Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)