Frisse snijbonensaladeBreng een pan water met een beetje zout aan de kook. Snijd de snijbonen in grove schuine stukken. Kook de snijbonen in circa 4 minuten beetgaar. Giet de snijbonen af en spoel ze koud. Pel en snipper de sjalotjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de mango. Snijd de helft van de mango in blokjes en houd de rest apart. Meng in een kom de snijbonen, sjalotjes, knoflook, mangoblokjes, rasp van de citroen, sap van de citroen en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng de snijbonensalade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Gepofte cherrytomatenVerwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de tomaten in de ovenschaal en besprenkel met een beetje olie. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en pof de tomaten circa 8 minuten in de oven. Gegrilde tofu met mangodressingVerwarm een grillpan voor. Snijd de tofu in plakken en bestrijk de plakken met olie. Gril de plakken tofu circa 3 minuten per kant tot er een goudbruin grillstreepje ontstaat. Snijd het vruchtvlees van de overgebleven mango in grove stukken. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in grove stukken. Meng voor de mangodressing in een hoge kom de halve mango, rode peper en de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pureer het geheel met een staafmixer glad. Snijd de bosuitjes in ringetjes. ServerenVerdeel de frisse snijbonensalade, gepofte cherrytomaten en de gegrilde tofu over borden. Lepel de mango-dressing royaal over de tofu en bestrooi met de bosuitjes.
Frisse snijbonensalade met gegrilde tofu is een recept van 24Kitchen