Boemboe Pel en snipper de rode uien. Pel en hak de knoflook fijn. Halveer de pepers in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Hak de serehstengels fijn. Schil de gember. Maal alle ingrediënten voor de boemboe in de keukenmachine fijn tot een pasta. Rendang ayam Verhit olie in een pan met een dikke bodem en fruit de boemboe circa 2 minuten. Voeg de kippendijen toe en bak kort mee. Blus af met de kokosmelk. Voeg het water en het bouillonblokje toe en laat circa 2 uur langzaam inkoken tot bijna al het vocht verdampt is. Rooster de kokosrasp in een droge pan goudbruin in circa 3 minuten. Rijst Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking Zoetzuur van bloemkool Snijd de bloemkool in roosjes, blancheer (kook) circa 3 minuten en spoel koud. Snijd de lente-ui in schuine stukken. Snijd de peper in ringen. Breng de azijn met de suiker aan de kook en voeg de lente-ui, peper en bloemkool toe. Zet het vuur uit en laat circa 5 minuten afkoelen. Schil en de snijd de mango in blokjes en roer door het zoetzuur. Serveren Verdeel de rendang ayam over de borden en bestrooi met de kokosrasp. Serveer met de rijst, zoetzure bloemkool en kroepoek.
Rendang ayam met zoetzuur is een recept van 24Kitchen