Cake Verwarm de oven voor op 170 ºC. Los 2 eetlepels oploskoffie op in de koffie. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de bloem, bruine suiker, zout, vanillemerg en bakpoeder met elkaar. Voeg de melk, arachideolie, eieren en koffie toe en roer tot een glad beslag. Vet de taartvorm in met boter. Meng de resterende oploskoffie met het paneermeel en bestrooi de binnenkant van de taartvorm ermee. Bekleed de taartvorm met bakpapier en verdeel het beslag erover. Bak de cake in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar en laat afkoelen. Koffiekruimels Verwarm de oven voor op 180 °C. Wrijf de bloem samen met de havermout, oploskoffie, suiker, boter en zout tot grove kruimels. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koffiekruimels in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Topping Klop de slagroom stijf en schep de slagroom in een spuitzak met een gladde spuitmond. Besprenkel de cake met de whisky. Verdeel de slagroom over de cake en strijk de slagroom strak af. Verdeel de koffiekruimels erover en bestuif met een beetje cacaopoeder en poedersuiker. Thema: mooiste taarten