Deeg Hak de chocolade fijn. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, suiker, eieren, bakpoeder en de gehakte chocolade. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Rol het deeg tot een pil, verpak in plasticfolie en laat het deeg circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Verdeel het deeg in 10 gelijke delen. Rol tot bollen en druk ze iets plat. Verdeel de ballen over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg ze niet te dicht bij elkaar aangezien het deeg uitloopt. Druk de lollystokjes in de deegballen. Bak de lolly’s in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de lolly’s afkoelen. Versiering Er zijn twee manieren om de versiering van de koekiepops te bereiden, je kunt de chocolade tableren of enten. Tableren Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Enten Smelt twee derde van de chocolade au bain-marie. Roer de rest van de gehakte chocolade erdoor tot de chocolade helemaal is opgelost. Doop de lollies voor de helft in de chocolade en bestrooi met de pistache, krenten en kokosrasp. Laat de lollies circa 10 minuten uitharden.