ZuurkoolgoulashBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de paprikapoeder circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en rul circa 6 minuten. Verwijder het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in grove stukken en voeg toe aan de hapjespan. Snijd de appels in blokjes. Voeg de tomatenpuree toe aan het gehakt en bak circa 1 minuut mee. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Voeg de paprika, chorizo, appels, de zuurkool en een scheutje water toe. Roer goed door en laat circa 10 minuten rustig stoven met de deksel op de pan.Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. ServerenVerdeel de aardappels over borden en schep de zuurkoolgoulash erover.