Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de spitskool in vieren en verwijder de kern. Snijd de spitskool in reepjes. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in vieren. Verhit een scheut olie in een pan en bak de paddenstoelen circa 5 minuten. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en hak de peterselie fijn. Voeg de ui en knoflook toe en bak circa 2 minuten mee. Roer de spitskool en de peterselie erdoor en bak circa 5 minuten mee. Haal de pan van het vuur en roer de penne erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de tomaatjes in reepjes en meng met de mayonaise. Voeg, indien nodig, een scheutje water toe tot de gewenste dikte. Serveer de tomatenmayonaise bij de lauwwarme spitskoolsalade.
Lauwwarme spitskoolsalade is een recept van 24Kitchen