Broodje bal Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de pistoletjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Meng het gehakt met de ui, knoflook, mosterd en de helft van de linzen. Kneed het gehakt goed door en maak 12 tot 16 kleine gehaktballetjes. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 10 minuten goudbruin en krokant. Linzensaus Pel en hak de knoflook fijn. Hak de peterselie, inclusief de takjes, grof. Pureer de knoflook, peterselie, rasp en sap van de citroen, cayennepeper en een beetje zout in het bakje van de staafmixer. Voeg de yoghurt toe en pureer kort mee. Roer de resterende linzen erdoor. Snijd de broodjes open en leg er 3 of 4 balletjes in. Lepel er een ruime lepel saus over.
Broodje bal met linzensaus is een recept van 24Kitchen