Groene soep Schil en was de aardappels en snijd ze in blokjes. Breng in de een pan de groentebouillon met de aardappels aan de kook en laat circa 12 minuten zacht doorkoken. Snijd de rucola en spinazie grof. Snijd de lente-uitjes in ringen en voeg ze samen met de doperwten, rucola en de spinazie toe aan de bouillon en laat circa 5 minuten doorkoken. Pluk en hak de blaadjes dragon fijn. Meng de dragon met de crème fraîche, roer de helft hiervan door de soep en laat circa 2 minuten doorkoken. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Schenk de soep door een bolzeef en wrijf de achterblijvende puree met de bolle kant van een soeplepel door de zeef. Crudités Schil en snijd de bleekselderij en bospenen in repen van circa 8 centimeter. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in repen van circa 8 centimeter. Meng de gesneden groente met elkaar. Serveren Schenk de soep in kommen en verdeel de overgebleven crème fraîche erover. Serveer met de crudités.
Groene soep van rucola en spinazie met crudités is een recept van 24Kitchen