Kook de bucatini gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snijd de ui in dunne halve ringen. Verwarm voor de uienstoof de boter en olijfolie in een pan en stoof de ui circa 5 minuten op middelhoog vuur. Schaaf de courgette op de mandoline in lange slierten. Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de courgettelinten toe aan de uienstoof. Voeg de pijnboompitten toe, bak kort mee en blus af met de witte wijn en laat nog circa 3 minuten stoven. Voeg de kookroom, gorgonzola en de saffraan toe en warm nog circa 2 minuten door. Zet het vuur uit. Pluk en hak de peterselie. Rasp de Parmezaanse kaas. Voeg de peterselie en Parmezaanse kaas toe aan de pan en roer goed door. Breng op smaak met versgemalen peper. Salade Snijd de tomaten in grove blokken. Snijd de paprika in repen. Meng de tomaten en de paprika met de rucola en breng op smaak met een scheutje aceto balsamico, een scheutje olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper. Serveren Verdeel de pasta over de borden en schep daar de groente met saus overheen. Serveer de salade apart.
Bucatini con zucchine allo zafferano e gorgonzola (Bucatini met courgette, saffraan en gorgonzola) is een recept van 24Kitchen