Zuurkool met gebakken blauwe druiven

4
30 min-
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukjes. Breng de aardappels met de zuurkool en de laurier in een beetje water aan de kook en kook in circa 20 minuten gaar. Snijd de speklappen in reepjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de speklappen in circa 10 minuten krokant. Halveer de druiven en bak ze circa 5 minuten mee met de speklappen en roer de honing erdoor. Snijd de bieslook fijn en meng de bieslook door de speklappen met druiven. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een pureestamper. Breng de zuurkoolstamppot op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Zuurkool met gebakken blauwe druiven is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kokosbroodharten
20 min
Bekijk recept
Salade met druiven en pecannoten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept