Mariabodem Verwarm de oven voor op 130 ºC. Smelt de boter. Verkruimel voor de bodem de koekjes, bruine suiker en het cacaopoeder in het bakje van de staafmixer. Meng de gesmolten boter erdoor. Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier. Druk de koekkruimels stevig in de vorm. Vulling Schil en snijd de gember in stukken. Snijd de pompoen in blokjes. Kook de pompoen samen met de gember in circa 20 minuten gaar. Laat uitlekken en pureer in het bakje van de staafmixer. Roer de roomkaas los met de mixer. Voeg de basterdsuiker toe en meng goed door. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg en de bloem toe aan de roomkaas. Voeg één voor één de eieren, het kaneelpoeder en de nootmuskaat toe. Meng de pompoenpuree erdoor. Giet de vulling op de kruimelbodem. Bak de cake in circa 2 uur goudbruin en gaar. Laat de cheesecake afkoelen na het bakken. Pompoencompote Snijd de pompoen in kleine blokjes en doe ze in een pan. Giet er water bij tot de pompoen net onderstaat. Breng het water met de pompoen, de maplesiroop en het kaneelpoeder aan de kook. Kook de blokjes pompoen in circa 15 minuten gaar. Roer het aardappelzetmeel aan met een beetje water, voeg toe aan de kokende compote zodat deze wat dikker wordt. Voeg de abrikozenjam toe en meng goed door. Laat de compote afkoelen. Garnering Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster het amandelschaafsel op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 12 minuten goudbruin en laat afkoelen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom met het vanillemerg en de suiker stijf. Schep in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en spuit de slagroom rondom de cake en laat het midden open. Strooi de geschaafde amandelen over de rand met slagroom. Schaaf met een dunschiller chocolade over de slagroom. Schep de pompoencompote in het midden van de cheesecake.
Arie’s pompoen-cheesecake is een recept van 24Kitchen