Zuurkoolsalade met gegrild spek en mosterd-crème fraîcheBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappelen in kleine stukjes. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef. Verwarm een grillpan voor. Bestrijk de speklappen met een beetje olie en bestrooi met kerriepoeder en een beetje zout en versgemalen peper. Gril de speklappen in de grillpan in circa 8 minuten om en om goudbruin en gaar. Haal de speklappen uit de pan en snijd ze in dunne reepjes. Halveer de little gem in de lengte, verwijder de kern en snijd de helften in vieren. Pluk en snijd de peterselie fijn. Meng in een grote kom de crème fraîche met de mosterd, little gem, zuurkool, aardappelen en twee derde van de peterselie. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de focaccia in lange plakken en besprenkel met een beetje olijfolie extra vierge. Gril de focaccia om en om in circa 3 minuten krokant. Serveren Verdeel de zuurkoolsalade, focaccia en de reepjes speklap over borden. Garneer met de overgebleven peterselie.
Zuurkoolsalade met gegrild spek en mosterd-crème fraîche is een recept van 24Kitchen