Visburgers

4
30 min-
-
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Broccoli-saladeBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd de steel in stukjes. Kook de broccoli in circa 6 minuten beetgaar. Snijd de tomaten in partjes. Halveer de citroen. Giet de broccoli af, spoel koud en laat goed uitlekken. Meng de broccoli met de tomaten en twee derde van de veldsla en breng op smaak met olijfolie extra vierge, een beetje zout, versgemalen peper en het sap van een halve citroen. VisburgersVerwarm de oven voor op 180 C. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk de peterselie. Maal de witte boterhammen, knoflook en peterselie in het bakje van de staafmixer fijn. Snijd de zalm in grove stukken en voeg toe aan het bakje. Breek het ei erboven. Schep de maïzena erbij en maal het vismengsel fijn. Maak de sperziebonen schoon, snijd ze in kleine stukjes van circa 0,5 centimeter en meng door het vismengsel. Vorm met natte handen burgers van het vismengsel. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de visburgers om en om in circa 5 minuten gaar. Rooster de sneetjes boerenbruin brood circa 3 minuten in de oven. Snijd de tomaatjes in plakjes. Serveren Verdeel de broccoli-salade over borden en leg er een sneetje brood op. Verdeel de resterende veldsla erover en leg de visburgers erop. Verdeel de plakjes tomaat over de burgers, leg er nog een boterham op en prik vast met een satéprikker. 

Visburgers is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visburger
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visburgers met rode uicompote en Joppiesaus
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fishburger and chips
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visburger
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visburgers met rode uicompote en Joppiesaus
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fishburger and chips
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept