Brownie Verwarm de oven voor op 170 ºC. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Klop met een handmixer de eieren met de suiker los. Zeef de bloem samen met de cacao boven het eimengsel. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng alles goed door. Knijp de walnoten fijn en meng ze samen met een snufje zout door het beslag. Beboter de bakvorm en bekleed de vorm met bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownie circa 25 minuten in de oven. Laat vervolgens circa 30 minuten afkoelen voordat je de brownie uit de vorm haalt. Vulling Pel de bananen en halveer de bananen over de lengte. Halveer het vanillestokje, schraap het merg eruit en meng het merg door de mascarpone. Browniesandwich Halveer de brownie in de breedte (je krijgt nu twee lagen die ‘op elkaar liggen’). Leg voorzichtig de bovenste plak apart. Bestrijk de onderste laag met een dikke laag mascarpone. Leg de bananen erop en leg hier de bovenste laag van de brownie weer op. Druk licht aan en laat circa 10 minuten opstijven in de koelkast. Chocolade glacé Verwarm alle ingrediënten in een pan en laat de chocolade glacé tot lauwwarm afkoelen. Serveer Snijd de browniesandwich in blokjes in gewenste grootte. Zet ze op een ovenrooster en overgiet met de chocolade glacé. Pel en snijd de banaan voor de garnering in plakjes. Leg op elke brownie een plakje banaan en een walnoot.
Browniesandwich met banaan is een recept van 24Kitchen