Cake Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de bloem met de suiker en het bakpoeder. Pluk en hak de dragon. Meng de yoghurt met de zonnebloemolie en de eieren. Meng de dragon en het vanille-extract door de yoghurt. Roer de bloemmassa met de yoghurtmassa tot een egaal beslag. Vet de springvorm in en bekleed de vorm met bakpapier. Verdeel het beslag over de springvorm en bak in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen. Vulling Klop de slagroom met de suiker stijf en spatel de frambozenpuree erdoor. Snijd de cake horizontaal in 3 plakken. Verdeel de slagroom over de lagen en stapel de cakeplakken op elkaar. Zet de zijkant van de taart aan met de rest slagroom. Schep de rest van de slagroom in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en spuit streepjes van boven naar beneden tegen de zijkant de taart. Spuit rozetten op de taart. Dragon-galettes Pluk de blaadjes dragon en leg ze met de mooie kant naar beneden op het cellofaanpapier. Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Schep de chocolade in een spuitzak, knip het puntje eraf en spuit doppen op de dragonblaadjes. Dek af met een vel cellofaanpapier en circa 2 uur laat uitharden. Garneer de taart met de dragongalletjes.
Sloveense yogurttaart met dragon (Jogurtovo Pecivo) is een recept van 24Kitchen