Noord-Afrikaanse stoofpotPel en snijd de ui grove stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in gelijke stukken. Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak de ui, knoflook, kaneelpoeder en saffraan circa 2 minuten. Voeg de pompoen toe en bak circa 5 minuten mee. Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes. Voeg de bleekselderij toe aan de pompoen, schenk de gezeefde tomaten en het water erbij en voeg de groentebouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat circa 5 minuten met deksel op de pan koken. Giet de kikkererwten en de linzen af en spoel ze schoon. Halveer de dadels. Pluk en hak de koriander. Verwarm een kleine koekenpan en rooster het amandelschaafsel in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de kikkererwten, linzen en de dadels toe aan de pan met pompoen en kook circa 5 minuten door. Voeg het amandelschaafsel en drie vierde van de koriander toe en meng goed door. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. ServerenVerdeel de Afrikaanse stoofpot over borden en strooi de resterende koriander eroverheen.
Noord-Afrikaanse stoofpot is een recept van 24Kitchen