Arabische auberginesoep

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Arabische auberginesoepPel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergines in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten.Voeg de aubergines en het kaneelstokje toe en bak circa 5 minuten mee.Schenk het water en de gezeefde tomaten bij de aubergines en voeg de groentebouillonblokjes toe. Kook de aubergines in circa 12 minuten gaar.Verwijder het kaneelstokje. Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon. Roer de kikkererwten met de harissa door de soep en warm goed door. Pureer de soep glad met een staafmixer. Pluk de blaadjes koriander.  Turks broodSnijd het brood in plakken en besprenkel met olijfolie. Verwarm de grillpan en gril het brood om en om in circa 3 minuten goudbruin.  ServerenSchenk de soep in soepkommen/soepborden en bestrooi met de koriander. Serveer het brood ernaast.

Arabische auberginesoep is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Romige aubergine-knoflooksoep met rivierkreeftstaartjes
2 uur-
Bekijk recept
Auberginesoep
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginesoep Uit De USA
30-60 min -
Bekijk recept
Auberginesoep Met Mozzarella
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Mounirs Arabische Basics
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Arabische salade met gegrilde aubergines
30 min-
Bekijk recept
Arabische mosselsamosa’s
45 min-
Bekijk recept