Arabische auberginesoepPel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergines in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten.Voeg de aubergines en het kaneelstokje toe en bak circa 5 minuten mee.Schenk het water en de gezeefde tomaten bij de aubergines en voeg de groentebouillonblokjes toe. Kook de aubergines in circa 12 minuten gaar.Verwijder het kaneelstokje. Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon. Roer de kikkererwten met de harissa door de soep en warm goed door. Pureer de soep glad met een staafmixer. Pluk de blaadjes koriander. Turks broodSnijd het brood in plakken en besprenkel met olijfolie. Verwarm de grillpan en gril het brood om en om in circa 3 minuten goudbruin. ServerenSchenk de soep in soepkommen/soepborden en bestrooi met de koriander. Serveer het brood ernaast.
Arabische auberginesoep is een recept van 24Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Romige aubergine-knoflooksoep met rivierkreeftstaartjes