Volkoren harde wenerdeeg Maak een kuiltje in het volkorenmeel en meng in het kuiltje de boter, suiker en het ei. Kneed er beetje bij beetje het meel door en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot circa 5 millimeter dik. Vet de taartvorm in en bekleed met het deeg. Snijd het overtollige deeg van de randen. Prik gaatjes in de bodem. Appelcake Verwarm de oven voor op 160 ºC. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in partjes. Roer de boter met de poedersuiker luchtig en roer er één voor één de eieren door. Meng de bloem met het bakpoeder. Meng het bloemmengsel door het botermengsel en roer tot een glad cakebeslag. Schenk een laag beslag in taartvorm. Verdeel de appelpartjes over het beslag en giet de rest van het beslag over de appelpartjes. Bak de cake in de oven in circa 30 minuten gaar. Karamelsaus Karamelliseer de suiker en voeg voorzichtig de slagroom toe. Breng op smaak met het zout. Breng aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Garnering Snijd van de zijkanten van de appel plakjes af. Leg de plakjes met de schilkant naar boven. Snijd deze plakjes in heel dunne plakjes. Vorm een wenteltrap door de plakjes voorzichtig uit elkaar te trekken en rond te draaien als een waaier. Prik, als de cake net uit de oven komt, gaten in bovenkant. Giet de karamelsaus erin. De karamel-appelcake is het lekkerste als deze lauw wordt geserveerd. Garneer met de appeltrapjes. Tip: als je het deeg even in de vriezer legt, kun je er eerder mee werken.Thema: mooiste taarten