Gemarineerde artisjokharten Snijd de artisjokharten in vieren. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de knoflook met het sap van de citroen, olijfolie en de artisjokken. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat circa 15 minuten marineren. Forelfilet met amandelkruim Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in circa 4 minuten lichtbruin. Pluk en snijd de muntblaadjes grof. Verwijder de korstjes van het brood en maal het brood samen met de amandelen en de muntblaadjes grof in een keukenmachine of met de staafmixer en een staafmixerbakje. Meng er een scheutje olijfolie en de rasp van de schil van de citroen door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Leg de forelfilets met de velkant naar boven op een met olijfolie ingevette bakplaat. Verdeel het amandelkruim over de forelfilets en leg hierop de takjes tijm en een plakje pancetta. Bak de forelfilets in circa 15 à 20 minuten gaar in de oven. Groene salade Blancheer de doperwten en tuinbonen circa 2 minuten en schep ze in ijswater. Snijd de radijsjes in partjes en leg ze in ijswater. Pluk de waterkers en verwijder de dikke stelen. Verbrokkel de feta. Laat de radijs, doperwten, en tuinbonen op een zeef uitlekken en meng met de waterkers, en de rasp van een citroen en de feta. Breng op smaak met olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper. Serveren Serveer de forelfilet op een warm bord en schep de salade en de artisjokharten erbij. Serveer eventueel met een schijfje citroen.
Forelfilet met amandelkruim, gemarineerde artisjokharten en groene salade is een recept van 24Kitchen