Pel en snipper de uien. Roer de harissa erdoor. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de ui, harissa en ansjovis circa 2 minuten. Verwarm de grill op hoog vuur. Smeer de tonijn in met een klein beetje olie. Gril de tonijn om en om tot deze mooie bruine grillstrepen heeft en snijd in stukjes van circa 1 centimeter.Pluk en snijd de koriander. Meng in een kom de uien en ansjovis met de tonijn, koriander en kappertjes. Briks Verwarm de frituurpan voor op 160 ºC. Splits de eieren. Leg een loempiavel voor je neer met de punt naar beneden. Schep hier een goede eetlepel van het tonijnmengsel op en druk hier een kuiltje in met je lepel. Schep met een lepel een eidooier in het kuiltje van de tonijn. Herhaal dit tot je loempiavellen op zijn. Bestrijk de randen van de loempivellen met het eiwit en vouw ze dicht. Zorg er hierbij wel voor dat het ei boven blijft, anders loopt het eruit. Frituur de briks in circa 6 minuten goudbruin en gaar en arroseer (bedruip) ze tussendoor regelmatig met frituurolie. Haal de briks uit de frituurpan en laat uitlekken op keukenpapier. Serveren Serveer de briks met een schaaltje harissa.
Brik met ei en verse tonijn is een recept van 24Kitchen