Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de preien in de lengte. Was en snijd de preien in halve ringen. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.Voeg de prei toe en bak circa 5 minuten mee. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Snijd de olijven in ringetjes. Voeg de zongedroogde tomaten, olijven, gorgonzola en de mascarpone toe. Breng het geheel aan de kook en roer tot de gorgonzola is opgelost in de saus. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in circa 4 minuten goudbruin. Pluk en snijd de dragon fijn. Voeg de doperwten, pijnboompitten en de dragon toe aan de saus en warm goed door.Roer de pasta door de saus. Breng de romige prei-dragonpasta met blauwe kaas op smaak met rasp van de citroen en versgemalen peper.
Romige prei-dragonpasta met blauwe kaas is een recept van 24Kitchen