NoedelsoepBreng een pan water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Voeg de sojasaus toe. Snijd de spitskool in dunne slierten. Voeg de nestjes noedels samen met de gesneden spitskool toe aan de bouillon. Kook de bouillon circa 5 minuten tot de noedels en spitskool gaar zijn. Snijd de bosui in schuine ringen. Voeg de rasp en sap van een limoen toe aan de soep. Snijd de champignons in dunne plakjes. Voeg de champignons en twee derde van de bosui toe aan de soep en warm even kort door. Sesam-spekreepjesBesprenkel de speklappen met de sojasaus en de helft van de gembersiroop. Bestrooi de speklappen met de five-spicepoeder en wrijf goed in de speklappen. Snijd de speklapjes in dunne reepjes. Bak de spekreepjes in een hete pan zonder olie of boter in circa 8 minuten goudbruin en krokant en bestrooi met sesamzaadjes. Blus af met de rest van de gembersiroop. ServerenServeer de spekreepjes bovenop de noedelsoep. Giet een beetje van de marinade over de spekreepjes. Bestrooi met de overgebleven bosui.
Oosterse noedelsoep met sesam-spekreepjes is een recept van 24Kitchen