Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd het brood in blokjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de blokjes in de oven in circa 10 minuten krokant. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op keukenpapier afkoelen. Kluts de eieren en de melk in een kom door elkaar. Pluk en hak de peterselie en roer door de eieren. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Verhit een scheut olie in de pan van de zonnebloempitten en schenk er de helft van het eimengsel in. Zet het vuur laag en bak de omelet circa 5 minuten met de deksel op de pan tot de bovenkant van het ei gestold is. Draai de omelet met behulp van de deksel om en bak nog circa 3 minuten. Houd de omelet eventueel warm in de oven. Herhaal met het overgebleven eimengsel. Verhit een scheut olie in een pan. Snijd indien nodig de kontjes van de kastanjechampignons en de shiitakes, snijd de paddenstoelen in vieren en bak ze circa 5 minuten op hoog vuur. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de ui en knoflook toe aan de champignons en bak circa 3 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Snijd het bosuitje in ringetjes en roer door de paddenstoelen. Serveren Halveer de omeletten en verdeel over borden. Schep de paddenstoelen erop en verdeel er de rucola, zonnebloempitten en de croutons over.
Peterselie-omelet met paddenstoelen is een recept van 24Kitchen