Tiroler GröstlVerwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Verwarm een pan, bak de spekblokjes in circa 5 minuten krokant en verdeel ze over een ovenschaal. Snijd de courgette in blokjes. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Bak de courgette en de paprika’s circa 5 minuten in dezelfde pan als de spekjes. Pel en snipper de uien. Pel en hak de knoflook fijn. Voeg de helft van de ui en knoflook toe aan de groente, bak circa een minuut mee en schenk de wijn erbij. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de champignons in vieren en voeg ze toe aan de groente. Gaar circa 2 minuten mee en verdeel de groente over de ovenschaal. Verhit in dezelfde pan van de groente een scheut olie en bak de aardappels circa 5 minuten. Voeg de resterende ui en knoflook toe en bak circa 1 minuut mee. Pluk en hak de peterselie fijn. Voeg de helft van de peterselie de laatste minuut toe aan de aardappels. Bewaar de rest voor garnering. Breng de aardappels op smaak met een beetje versgemalen peper. Schep de aardappels op de groente. Strooi de geraspte kaas eroverheen en bak circa 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de eieren in circa 6 minuten gaar. Serveren Verdeel de Tiroler Gröstl over borden. Leg er een gebakken ei boven op. Garneer met de resterende peterselie.