Gepofte aardappel met limoenmascarponePrik de aardappels circa 10 keer en leg ze op een bord met een stukje keukenpapier. Verwarm de aardappels circa 5 minuten onafgedekt in de magnetron. Keer ze om en gaar ze nog 5 minuten. Pak de aardappels in met aluminiumfolie en laat ze nog circa 5 minuten nagaren op het aanrecht. Rasp de schil van de limoen, meng met de mascarpone en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Maak de pakketjes open en kruis de aardappels in. Verdeel de mascarpone over de aardappels. Chipolata-olijvenspiesjes Verwarm de oven voor op 200 °C. Week de satéprikkers in water. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd de paprika in gelijke stukjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd de courgette in gelijke stukjes. Snijd de chipolataworstjes in 3 stukken. Rijg de courgette, paprika, chipolata en olijven om en om aan de satéprikkers tot de prikkers vol zijn. Leg de spiesjes op een bakplaat bekleed met bakpapier, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en besprenkel met olijfolie om te bakken. Bak de spiesjes circa 15 minuten in de oven. Draai ze halverwege om. Meng de rucola met olijfolie en het sap van een halve limoen. Serveren Verdeel de rucola over borden en leg er twee piesjes per persoon op. Maak het aluminiumfolie van de aardappels open, kerf ze in en schep er een lepel limoenmascarpone op.
Chipolata-olijvenspiesjes met gepofte aardappel is een recept van 24Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree