Deeg Verwarm de melk tot handwarm en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand. Meng in het kuiltje de melk, boter, suiker en het ei en kneed beetje bij beetje de bloem erdoor. Kneed tot een soepel deeg en laat in een met bloem bestoven kom, afgedekt met plasticfolie, circa 1 uur rijzen. Cranberry compote Kook de cranberries in een laagje water met suiker circa 20 minuten in tot de cranberries kapot zijn gekookt. Laat de compote afkoelen. Geitenkaascrème Maal in het bakje van de staafmixer de geitenkaas met de slagroom en poedersuiker glad. Opbouw Verwarm de oven op 170 ºC. Rol het deeg uit tot een plak van 1 centimeter dik, bestrijk met de geitenkaascrème en verdeel daarover een dunne laag cranberrycompote. Verdeel de cranberries erover. Snijd de besmeerde plak in lange repen van circa 5 centimeter breed. Snijd deze repen nog een keer horizontaal door zodat je 10 gelijke repen krijgt. Rol de repen op en zet deze naast elkaar in de ingevette taartvorm. Laat het deeg nog circa 20 minuten rijzen. Bak het brood in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Glanslaag Breng de abrikozenjam met het water aan de kook en bestrijk het cranberry-geitenkaasbrood ermee.
Cranberry-geitenkaasbrood is een recept van 24Kitchen